joi, 6 ianuarie 2011

Istoricul Bisericii Evanghelice Române din Cipru


Istoricul Bisericii Evanghelice Române din Cipru.  Dorința și gândul de a ne închina lui Dumnezeu, de a avea părtășie frățească într-o biserică română în Cipru, a determinat frații români care au venit să muncească în această țară să se caute unii pe alții. În acest fel s-au format două grupuri de părtășie. Primii frați au început să se întâlnească în Larnaca, din primăvara anului 2009,  iar cel de-al doilea grup s-a format în localitatea Kokkinotrimithia, prima întâlnire fiind pe data de 28 februarie 2010. Toți având aceeași dorință de a se forma o biserică creștină în Cipru.
Începând întâlnirile în cel de-al doilea grup, în fiecare duminică ,treptat la aceste  întâlniri s-a adăugat și  cei din primul grup. Astfel numărul fraților creștea, iar locul de întâlnire din Kokkinotrimithia a devenit neîncăpător.
Din dorința de o mai bună organizare a grupului, pentru transformarea acestuia într-o biserică și pentru închirierea unui locaș de închinare s-a hotărât alegerea unui comitet. Pe data de 23 mai 2010 , de rusalii, s-a organizat alegerea comitetului, format din 5 membri, aleși prin vot secret pentru o perioadă de un an. În urma alegerilor, din comitet au făcut parte următorii frați: Bîrsan Marius, Șai Ioan, Baciu Florian, Stanciu Mircea și Maxinese Cezar.
Cu ajutorul lui Dumnezeu s-a reușit închirierea unui locaș de închinare în Nicosia pe strada Gladstonos numărul 20, unde întâlnirile pot avea loc în cele mai bune condiții. Prima întâlnire în noul locaș a avut loc pe data de 25 iulie 2010. Astfel s-a format prima biserică evanghelică română din Cipru. Dorinţa românilor care au venit să muncească în această țară, s-a împlinit, având de acum o biserică unde să se închine Lui Dumnezeu în limba română.
Pentru tot ce a făcut Dumnezeu în biserica noastră îi mulțumim , Celui în care ne încredem și ne închinăm, Aceluia care merită toată slava și gloria pentru că ne iubește, iar pentru acela care îl caută se lasă găsit. Amin!


6 comentarii:

  1. Ca membru al acestei frumoase biserici formata cu ajutorul lui D-zeu ,vreau sa zic ca fiecare duminica o asteptam cu nerabdare sa ne intilnim,sa slavim pe D-l Isus.

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnul ne-a binecuvântat cu o biserică minunată, suntem ca într-o familie! pot spune și eu ca sora Aura, aștept cu nerăbdare sa ne întâlnim la biserica.

    RăspundețiȘtergere
  3. am un mare respect pentru fratele Ionica si sint de acord cu el in ce priveste intalnirile noastre ,(paul mutu)

    RăspundețiȘtergere
  4. Dumnezeu sa va binecuvinteze, ami este dor de voi si abea astept sa va revad cu drag ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma adresez oamenilor cu suflet si cu credinta in dumnezeu, ca din putinul lor sa ma ajute si pe mine ptr a putea urma tratamentul prescris de medici, boala, disperarea, neajutorarea si neputinta, situatia mea este f f grea, in jurul nostru mor oameni in fiecare zi, mor sau traesc cu o frica teribila de moarte, din cauza indiferentei noastre, sunt multi oameni batuti de soarta care duc zilnic poveri f grele in sufletele lor si-asa chinuite, sunt multi oameni care sufera si asteapta o mana de ajutor,, -oare cine este gata sa-le intinda o mana de ajutor???.Eu sufar de multi ani de mai multe boli f incurabile, Diabetul va pune capat zilelor, fac injectii cu insulina de 4 ori zilnic, nu pot efectua nici o activitate, ptr ca capacitatea mea de munca este pierduta in totalitate, duc lipsa de mancare si medicamente, daca bunul dumnezeu este cu dvs va rog ajutati-ma, ma rog lui dumnezeu si maica domnului sa va inmulteasca darul, si cu multa sanatate, gestul vostru il puteti face in contul ce lam deschis la banca: RAIFFAISEN BANK IN ROMANIA are nr ro72rzbr0000060004438690 in euro, si are codul swift: RZBRROBU , pe nume mihai feraru, Doamne ajuta.Va rog nu ma uitati.

    RăspundețiȘtergere