vineri, 11 martie 2011

APOCALIPSA IN JAPONIA

"pe alocuri, vor fi cutremure de pamant, foamete si ciume". (Mat.24:7)

Cutremur de 8,9 grade Richter în Japonia. Un tsunami cu valuri de 10 m a lovit coastele nipone

Seism foarte puternic în arhipelagul nipon, urmat de valuri de peste 10 metri care au maturat coastele Japoniei, spulberând casele în drumul lor năvalnic. Cutremurul de vineri dimineața din Japonia a avut 8,9 grade pe scara Richter. Nori negri de fum s-au ridicat deasupra portului din Tokyo și mii de oameni au ieșit în strada.
Posturile de televiziune au transmis imagini cu mașini luate de ape, cu sute oameni ni strada și cu angajați din Tokio care încercau sa-și tina computerele pe birou. Tsunamiul care a urmat cutremurului a adus valuri de peste 10 metri. Numeroase replici puternice de peste 7 grade pe scara Richter au fost resimțite de populația inspaimantata care a iesit pe strazi.

Fortele de securitate au intrat în stare de alerta, iar transporturile feroviare au fost paralizate. Traficul aerian pe aeroportul Narita din Tokio a fost întrerupt. Agenția de Meteorologie din Japonia a emis o alerta de tsunami pentru Japania, Rusia, Guam, Taiwan, Filipine, Indonezia si Hawaii. Potrivit CNN, specialistii avertizeaza ca valurile de tsunami ar putea distruge zonele de coasta, chiar daca sunt departe de epicentru. Pentru aceste zone se asteapta valuri de peste 6 metri.

Unda seismica a lovit la ora 2:46 PM (ora locala), a durat aproximativ doua minute, iar epicentrul a fost la 380 de kilometri nord-est de capitala, Tokio. Cel mai afectat oras a fost Miyagi. Imediat dupa anuntul privind cutremurul, cursul yenului a scazut brusc in raport cu dolarul.  Miercuri seara, un alt cutremur de 7,2 grade nu a provocat mari pagube materiale si nici ranirea sau moartea unor oameni. Alerta de tsunami a fost emisa, dar nu au fost inregistrate pagube importante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu